https://inducom.gr/news/articles/lysi-tis-asfaleias-kyvernochorou-gia-ta-viomichanika-diktya-apo-tin-moxa/
20:33 25.04.2024
 

+49 511 807 259-0, gr.sales@ipc2u.com
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα προϊόντα
Τιμή κατόπιν αιτήματος
Εγγραφή / Σύνδεση
Σύνδεση
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:


Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Φόρμα εγγραφής
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
E-mail:
Για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης, καταχωρίστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δώσατε κατά την εγγραφή. Μια επιστολή με περισσότερες οδηγίες θα σταλεί στο e-mail σας.
Καλάθι
Τιμή κατόπιν αιτήματος

Η λύση της ασφάλειας κυβερνοχώρου για τα βιομηχανικά δίκτυα από την MOXA


Η MOXA δεν είναι μόνο ο κατασκευαστής εξοπλισμού μεταγωγής. Η εταιρεία παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία της υποδομής δικτύου από κυβερνοεπιθέσεις. Αυτή η λύση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Ασφαλής υποδομή δικτύου. Τα περισσότερα προϊόντα της MOXA διαθέτουν βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως διαχείριση δικτύου, τμηματοποίηση δικτύου, έλεγχος πρόσβασης, ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση και κρυπτογράφηση των δεδομένων. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν τη βάση για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς δικτύου.
  2. Λύσεις βιομηχανικής ασφάλειας. Η MOXA προσφέρει πρόσθετη προστασία δικτύου χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας. Αυτό υλοποιείται στα ακόλουθα προϊόντα: Τείχος προστασίας, Industrial IDS / IPS Intrusion Prevention Systems και Security Dashboard Console (SDC). Η ενσωμάτωση των συστημάτων IT και OT ανοίγει τις επιπλέον ευκαιρίες στους εισβολείς να επιτεθούν, αλλά οι λύσεις βιομηχανικής ασφάλειας μπορούν να προστατεύσουν τα δίκτυά σας από απειλές στον κυβερνοχώρο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
  3. КTeam of CSRT (Cyber Security Response Team). Η MOXA διαθέτει μια αφοσιωμένη ομάδα ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που είναι πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τυχόν ευπάθειες του εξοπλισμού που εντοπίστηκαν και να τις διορθώσουν γρήγορα.

Οι Λύσεις Βιομηχανικής Ασφάλειας της MOXA περιλαμβάνουν τα ακόλουθα προϊόντα:

  • Βιομηχανικό IPS Firewall EtherFire IEF-G9010,
  • Βιομηχανική IPS IEC-G102,
  • Λογισμικό Security Dashboard Console (SDC) για τη διαχείριση IPS και Firewall.

Βασικά χαρακτηριστικά IPS για την προστασία δικτύου από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Φιλτράρισμα πρωτοκόλλου

Προσθήκη στη λίστα επιτρεπόμενων πρωτοκόλλων κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων

Δύο τρόποι λειτουργίας IPS/IDS

Προσαρμογή στην τρέχουσα κατάσταση με γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών εντοπισμού και πρόληψης

Ανίχνευση εισβολής

Ανίχνευση και αποκλεισμός κακόβουλης διαδικτυακής δραστηριότητας

Βελτίωση της ορατότητας του δικτύου

Βελτιωμένη ορατότητα του δικτύου με τις τεχνολογίες αναγνώρισης περιουσιακών στοιχείων και ανάλυσης δικτύου

Εικονική διόρθωση

Βοηθά στην πρόληψη της εκμετάλλευσης ευπαθειών σε συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνολογία Virtual Patch


Σειρά IEС-G102


Η σειρά IEС-G102 είναι ένα σύστημα προστασίας από τις κυβερνοεπιθέσεις IPS, σχεδιασμένο για ταχεία ανίχνευση και αποτελεσματική πρόληψη των εισβολών στο δίκτυο. Το σύστημα IPS IEС-G102 διαμορφώνεται μέσω της κονσόλας Ιστού (GUI). Στην κύρια σελίδα της γραφικής διεπαφής, οι χρήστες μπορούν να δουν την τρέχουσα κατάσταση της συσκευής, τις συνδεδεμένες θύρες, το φορτίο της συσκευής και άλλες παραμέτρους.


Σειρά IEF-G9010


Η σειρά IEF-G9010 είναι ένας συμπαγής βιομηχανικός router με ασφάλεια δικτύου IPS/IDS και υποστήριξη Firewall/NAT. Η κονσόλα Ιστού (GUI) του EtherFire IEF-G9010 ουσιαστικά δεν διαφέρει από την κονσόλα Ιστού του IPS IEС-G102. Στην αρχική του σελίδα, οι χρήστες μπορούν επίσης να δουν την κατάσταση της συσκευής, το ποσοστό χρήσης των πόρων και άλλες παραμέτρους.


Λογισμικό Security Dashboard Console και ασφαλής αρχιτεκτονική υποδομής του δικτύου

Το λογισμικό Security Dashboard Console (SDC) είναι μια κεντρική πλατφόρμα ασφαλείας που διαχειρίζεται τις βιομηχανικές συσκευές της σειράς IPS IEC-G102-BP και τα τείχη προστασίας IEF-G9010. Το SDC επιτρέπει την κεντρική ανάλυση των κρίσιμων στοιχείων, ανάλυση δικτύου και αυτόματες ενημερώσεις των συσκευών και υλικολογισμικού.





Ολοκληρωμένα έργα


Έργο: Αυτοματοποίηση γραμμής συναρμολόγησης αυτοκινήτων

Μία από τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες δέχθηκε μεγάλη κυβερνοεπίθεση και αναγκάστηκε να ξοδέψει σημαντικούς πόρους για να επαναφέρει τις δραστηριότητές της στην κανονικότητα. Η κυβερνοεπίθεση όχι μόνο οδήγησε σε πτώση των κερδών, αλλά έπληξε και τη φήμη της εταιρείας.

Για να διασφαλιστεί η επιχειρηματική συνέχεια, τα δίκτυά της πρέπει να είναι ανθεκτικά σε διακοπές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Για να αποτρέψει τις μελλοντικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το υποκατάστημα της εταιρείας στη Νότια Ασία άρχισε να αναζητά λύσεις στην αγορά.

Το ζήτημα

  • Τυχόν νέα μέτρα που θα εισαχθούν δεν θα πρέπει να διακόπτουν τις υπάρχουσες διαδικασίες.
  • Πρέπει να γίνεται αποτελεσματική διαχείριση όλων των συσκευών, καθώς και να παρακολουθούνται όλα τα συμβάντα ασφαλείας σε 20 γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης.

Οι λύσεις και τα αποτελέσματα

Η MOXA προσέφερε μια λύση για αυτό το πρόβλημα, βασισμένη σε σύγχρονες τεχνολογίες προστασίας του δικτύου.

  • Για να διασφαλιστεί ο ελάχιστος χρόνος ανάκτησης του δικτύου εντός 50 ms, η MOXA πρότεινε τη χρήση της τεχνολογίας ανάκτησης δικτύου Turbo Ring.
  • Το Σύστημα Πρόληψης Βιομηχανικών Εισβολών (IPS) EtherCatch της MOXA θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της κακόβουλης δραστηριότητας στο δίκτυο.
  • Με το λογισμικό MXview και Security Dashboard Console (SDC), ο πελάτης θα μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως και κεντρικά όλες τις συσκευές του δικτύου, καθώς και να παρακολουθεί διάφορα συμβάντα ασφαλείας.


Έργο: Αυτοματοποίηση εργοστασίου και γραμμών παραγωγής

Ένας παγκόσμιος κατασκευαστής ρελέ στην Κίνα θα ήθελε να διασφαλίσει ότι είναι έτοιμος για το Industry 4.0 κατά την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου και τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής του. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό ransomware επιθέσεων και τους διάφορους κυβερνητικούς κανονισμούς, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την άμυνά της έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Το ζήτημα

  • Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα δίκτυο συσκευών μεγάλης κλίμακας σε 4 κτίρια, όπου είναι εγκατεστημένες 46 γραμμές παραγωγής με 60 συσκευές σε κάθε γραμμή. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια ολοκληρωμένη και μελλοντική λύση του δικτύου με δυνατότητα επεκτασιμότητας.
  • Η εταιρεία παράγει κρίσιμα εξαρτήματα που είναι ενσωματωμένα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Οποιαδήποτε διακοπή στις παραγωγικές διαδικασίες θα βλάψει όχι μόνο τα κέρδη, αλλά και τη φήμη της εταιρείας. Ως εκ τούτου, η εταιρεία θεωρεί την παράμετρο διαθεσιμότητας του δικτύου ως προτεραιότητα σε αυτό το έργο.

Οι λύσεις και τα αποτελέσματα

Σε αυτό το έργο η MOXA πρότεινε την κατασκευή ενός εργοστασιακού δικτύου από τις τελικές συσκευές έως το κέντρο ελέγχου, το οποίο θα επιτρέψει την επέκταση της λύσης στο μέλλον.

  • Για τη διασφάλιση του χρόνου λειτουργίας του δικτύου, η MOXA πρότεινε τη χρήση της τεχνολογίας Turbo Ring, η οποία υποστηρίζει τους χρόνους ανάκτησης του δικτύου εντός 50 ms. Εκτός από τον πλεονασμό του δικτύου, οι μεταγωγείς (switches) της MOXA διαθέτουν ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας που παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας του δικτύου.
  • Τα βιομηχανικά τείχη προστασίας EtherCatch της MOXA με ενσωματωμένο Σύστημα Πρόληψης Βιομηχανικών Εισβολών (IPS) παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι απειλών στον κυβερνοχώρο από τον πυρήνα του δικτύου έως τα τελικά σημεία του.
  • Με το λογισμικό MXview και Security Dashboard Console (SDC), ο πελάτης θα μπορεί όχι μόνο να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως και κεντρικά όλες τις συσκευές του δικτύου, αλλά και να παρακολουθεί όλα τα συμβάντα ασφαλείας.


Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε με την ομάδα των πωλήσεών μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου sales@ipc2u.com ή τηλεφωνικά: +357 (25) 030322.

https://inducom.gr/news/articles/lysi-tis-asfaleias-kyvernochorou-gia-ta-viomichanika-diktya-apo-tin-moxa/
20:33 25.04.2024